Este vorba despre Vlad Ciobanu, cunoscut pentru rolul lui Mihai Eminescu, în fimul ”Luceafărul”, în regia lui Emil Loteanu. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani.

Actorul a fost internat într-un spital din Iași, în luna iulie, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută. În urmă cu o săptămână, actorul a fost infectat cu coronavirus iar starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Chiar fratele acestuia a anunțat mutarea internarea actorului la Spitalul de Recuperare din Iași. În plus, acesta a declarat că infectarea cu coronavirus a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. A devenit cunoscut publicului după prestația sa în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987. Rolurile pe care le-a mai interpretat pe scenă au fost Hamlet, Macbeth și Don Juan.

Maia Sandu a transmis un mesaj familiei acestuia

Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, a transmis condoleanțe familiei printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Condoleante familiei si tuturor celor care l-au pretuit pe Vlad Ciobanu. Sa-l tinem minte ca pe actorul vesnic dornic sa imbogateasca lumea teatrului si sa aduca proiecte noi, ca pe cel care a reusit sa il joace atat de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu cauta sa puna in valoare tinerii. Dumnezeu sa-l ierte”, a scris Maia Sandu pe Facebook.