Doliu fără margini la nivel mondial! Un adevărat erou s-a stins la 99 de ani. Și-a lăsat amprenta în istorie

Cu ocazia acestui tragic eveniment, CNN a amintit de faptul că Edward Shames a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial „membru al renumitei Companii Easy, Regimentul 506 de infanterie parașutată, Divizia 101 aeropurtată, cunoscută acum la nivel mondial sub numele de Band of Brothers”.

Povestea Companiei Easy a fost imortalizată în miniseria HBO „Band of Brothers”, bazată pe bestsellerul scris de Stephen E. Ambrose. Amintim că o poză cu regretatul erou poate fi vizualizată la finalul articolului.

A fost implicat în unele dintre cele mai importante bătălii ale războiului

Shames „a fost implicat în unele dintre cele mai importante bătălii ale războiului. El a făcut primul salt de luptă în Normandia în Ziua Z, în cadrul Operațiunii Overlord„, potrivit necrologului. Shames „și-a câștigat reputația de luptător încăpățânat și foarte deschis, care a cerut cele mai înalte standarde de la el însuși și de la camarazii săi”.

În Germania, el a fost primul membru al diviziei 101 care a intrat în lagărul de concentrare Dachau, la doar câteva zile după eliberarea acestuia.

Au intrat în castelul lui Hitler cunoscut drept Cuibul Vulturilor

Când Germania s-a predat, Shames „și oamenii săi din Compania Easy au intrat în castelul lui Hitler cunoscut drept Cuibul Vulturilor, unde „a reușit să achiziționeze câteva sticle de coniac, o etichetă indicând că erau doar pentru uzul Führerului”, se arată în necrolog.

„Mai târziu, el ar fi folosit coniacul pentru a închina pentru Bar Mitzvah-ul fiului său cel mare”, potrivit necrologului. După război, Edward Shames a lucrat ca expert în probleme din Orientul Mijlociu în cadrul Agenției Naționale de Securitate.

Doliu fără margini la nivel mondial! Un adevărat erou s-a stins la 99 de ani. Și-a lăsat amprenta în istorie