Documentul obligatoriu pentru toți românii

Documentul obligatoriu pentru toți românii! Românii care vor să călătorească de anul viitor în Marea Britanie trebuie să respecte neapărat noua procedură.

Aceasta nu se aplică doar cetățenilor români, ci tututor celor care doresc să intre pe teritoriul britanic.

Orice persoană care dorește să ajungă în Marea Britanie va trebui să solicite un Permis Electronic de Călătorie. Acesta este cunoscut și sub numele de Electronic Travel Authorisation și se poate găsi prescurtat drept ETA.

Permis electronic de călătorie din noiembrie

Permisul electronic de călătorie va fi implementat din data de 15 noiembrie. Cei care vor trebui să-l solicite de atunci sunt cei care vin din Qatar.

Odată cu trecerea timpului, din ce în ce mai mulți cetățeni vor trebui să solicite permisul electronic de călătorie.

Așadar, din februarie anul viitor, alți cetățeni vor trebui să solicite documentul. Este vorba despre cei care vin din:

  • Bahrain
  • Iordania
  • Kuweit
  • Oman
  • Arabia Saudită
  • Emiratele Arabe Unite
Marea Britanie
SURSA FOTO: Dreamstime

Documentul ETA pentru intrarea în Marea Britanie

Se estimează că la finalul anului viitor vor avea nevoie de ETA și cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene. Aici intră, bine înțeles, și România.

Cei care vor pleca în această țară trebuie să știe procesul pentru a intra în posesia unui ETA.

În primul rând, este nevoie de completarea unui formular online pe o platformă special creată pentru acest document.

În formular se va trece numele, data nașterii, țara de origine și detalii privind călătoria. Procesul va dura în jur de 10-15 minute.

În al doilea rând, trebuie plătită și o taxă de 10 lire sterline.

Documentul este valabil doi ani de la aplicare. În ceea ce îi privește pe cei mici, ei au nevoie de un permis individual pentru intrarea în Marea Britanie.

Marea Britanie nu este singura care cere ETA

Canada este o altă țară care cere acest tip de document. Autorizația electronică de călătorie (ETA) este o cerință de intrare pentru cetățenii străini scutiți de viză care călătoresc în Canada pe calea aerului.

O ETA este legată electronic de pașaportul călătorului. Aceasta este valabilă pentru o perioadă de până la cinci ani sau până la expirarea pașaportului, în funcție de care dintre acestea survine prima. Dacă obțineți un nou pașaport, trebuie să obțineți o nouă ETA, scrie canada.ca.