La cele trei tomberoane de lângă sediul DGRFP Braşov au fost aruncate mai multe formulare şi documente care conţin datele personale ale unor cetăţeni sau societăţi comerciale, fără ca acestea să fie distruse. O parte dintre documente conţin ştampila Finanțelor din Braşov şi semnături, dar sunt şi multe "ciorne" ale unor formulare întocmite greşit sau anulate.

Directorul executiv al instituţiei, Lucian Voinescu, a declarat că a fost vorba despre "un incident minor care a fost rezolvat", dar nu a putut preciza cu certitudine dacă documentele au fost aruncate la gunoi de către cetăţeni sau de angajaţii Finațelor Publice Braşov.

"Acest incident minor a fost rezolvat, iar lucrurile au intrat în normalitate. S-au luat măsuri în acest sens şi s-au stabilit reguli suplimentare de securitate, în sensul că nu mai pleacă nicio hârtie din instituţie", a spus Voinescu.

El a mai precizat că documentele găsite la tomberoanele de lângă instituţie "ar fi putut fi aruncate de oricine, mai ales că unele persoane care vin la Finanţe pot avea o stare de nervozitate".

"Documente cu ştampilă nu aveau cum să iasă din instituţie. Acelea care au fost găsite erau, de fapt, nişte bonuri fiscale ale unei societăţi comerciale care cuprindeau datele firmei, CUI, iar aceste date nu sunt secrete", a mai explicat directorul DGRFP Braşov.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, cu sediul central la Braşov, acoperă şase judeţe: Braşov, Alba, Mureş, Sibiu, Covasna şi Harghita.

În urma unei sesizări făcute de un post local de televiziune, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat că va declanşa o investigaţie din oficiu la instituţia din Braşov.