Întrebaţi cât de mare este încrederea lor în moneda euro, cu prilejul unui sondaj efectuat după ratificarea în Parlamentul austriac a Mecanismului European de Stabilitate (MES), 11% dintre cei intervievaţi au arătat că au încredere deplină în euro (la fel de mulţi ca în luna decembrie a anului trecut). 22% au afirmat că "suficientă încredere" (spre deosebire de 44% în decembrie 2011), iar 36% că au "foarte puţină încredere". 20% dintre persoanele intervievate nu mai au pic de încredere în moneda comună.

Sondajul a arătat de asemenea că simpatizanţii partidelor OeVP (conservatori), SPOe (social-democraţi) şi Partidului Verzilor sunt mai degrabă încrezători în euro, în timp ce restul (adepţi ai partidelor de extrema dreaptă) sunt critici.

78% dintre persoanele intervievate consideră că ajutorul internaţional pentru statele afectate de criza financiară din zona euro constituie un dezavantaj.

Întrebaţi cum califică abordarea UE faţă de actuala criză a datoriilor, 2% dintre austrieci au considerat că actualele măsuri sunt corecte, 22% că sunt ‘destul de corecte’, iar 44% au arătat că măsurile nu sunt deloc corecte.

În ceea ce priveşte viitorul monedei euro, doar 52% au afirmat că sunt de părere că vor mai folosi moneda comună şi peste zece ani.
Sursa: Agerpres