În ceea ce le priveşte pe femeile care păstrează discreţia asupra cheltuielilor pe care le fac, cel mai mare secret este legat, evident, de banii cheltuiţi pe haine. Aproape 4 din 10 femei (37%) nu vor mărturisi că au cumpărat o nouă rochie sau pereche de pantofi , în timp ce doar 9% dintre bărbaţi se simt suficient de jenaţi de banii cheltuiţi pe haine pentru a păstra secretul.

Bărbaţii au însă şi ei plăceri vinovate legate de cumpărături – în acest caz categoria de obiecte preferate sunt gadgeturile şi electronicele.

Studiul, realizat pe baza interviurilor oferite de 1363 de adulţi aflaţi în relaţii, a identificat că 29% dintre bărbaţi ‘îşi ascund cheltuielile pe gadgeturi cum ar fi telefoane mobile, tablete şi jocuri video’, prin comparaţie cu doar 6% dintre femei care au aceleaşi pasiuni legate de cumpărături.

Procentele să păstrează dar raportul dintre sexe se inversează atunci când este vorba suma de bani pe care părinţii şi-o comunică între ei că ar fi cheltuită pentru nevoile copiilor. Conform studiului, 29% dintre femei preferă să mintă când îi comunică soţului sau partenerului suma de bani cheltuită pentru copii, prin comparaţie cu doar 6% dintre bărbaţi.

O treime dintre cei intervievaţi, indiferent de sex de această dată, încearcă să acopere costurile prea mari ale unei achiziţii neaşteptate sub pretextul că era vorba de o promoţie sau de un chilipir, chiar dacă nu era vorba de aşa ceva. Alţii, mai puţini cei drept, recurg la tactica ascunderii obiectelor cumpărate, distrugerea chitanţelor şi păstrarea la secret a extraselor de cont.
Sursa: Agerpres