Revista Femeia, cel mai longeviv titlu de pe piață, își încetează apariția tipărită la 150 de ani de la apariție. Publicația va rămâne doar în varianta online.

Trebuie menționat faptul că prima revistă pentru femei din România a apărut în 1868, sub numele ”Femeia”. Era o ”foaie”, față-verso.

Ultimul număr

În 1946 revista era o publicație săptămânală. Doi ani mai târziu, revista începe să fie publicată lunar, împreună cu un supliment de 8 pagini pentru copii.

Căderea comunismului a marcat și revista, care primește în 1990 sloganul ”Revista independentă a femeilor din Romania”. Patru ani mai târziu, devine Femeia Modernă, cu un conținut încadrat în 50 de pagini de o calitate mai mare a hârtiei și începe să fie printată integral color.

Iar ultimul număr al revistei Femeia este cel din luna decembrie, anunță paginademedia.ro.

Revista Femeia a avut o istorie complicată, cel puțin în ultimii 15 ani, arată sursa citată.

De la un proprietar la altul

La începutul anilor 2000, Sanoma a lansat publicația Femeia de Azi. La scurt timp, Sanoma este dată în judecată de Hassan Awdi, proprietarul Rodipet, cel care deținea marca Femeia (Awdi preluase marca Femeia de la compania Noul Cinema, companie pe care o cumpărase).

Sanoma renunță la Femeia de Azi (o transformă în Bine pentru tine) și, apoi, cumpără marca Femeia de la Hassan Awdi. În 2006, Sanoma relansează titlul Femeia pe piață, cu Istvan Lorencz redactor-șef. Au urmat, la conducerea publicației, Adina Cojocaru, Luana Mureșan și Irina Manolache.

Tiraje remarcabile

În 2013, Burda cumpără compania Sanoma și, odată cu ea, și titlul Femeia. La conducerea echipei editoriale este numită Cătălina Oprea.

În 2006, la relansare, Femeia a fost tipărită în 60.000 de exemplare, din care s-au vândut aproape 38.000. În 2013, tirajul era un jur de 20.000 de exemplare pe număr.

Însă piața de print a intrat în regres din 2008, iar cifrele întregii piețe s-au dus în jos. Potrivit datelor BRAT, în perioada ianuarie-iunie 2019 revista tipărea, la fiecare număr, 7.000-7.500 de exemplare, din care distribuia în jur de 4.000.