Şedinţa are loc şi în contextul în care în ultimele zile a avut loc un schimb de replici între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Mihai Tudose, pe tema organizării târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Nici primarul general, nici premierul nu sunt prezenţi la discuţiile de la sediul PSD, au precizat sursele citate. 

Între participanţii la şedinţă, care are loc în prezenţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se află secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă la Antena 3 că premierul Mihai Tudose a „găsit o manieră incorectă şi necolegială” de a o „admonesta public” pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate Primăriei Capitalei. 

„Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenogramele), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulţi români la Revoluţie, cei mai mulţi tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva şi a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susţinut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situaţia în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider, şi necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate primăriei”, a spus primarul. 

Gabriela Firea a afirmat că s-ar fi aşteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice. 

În presă au apărut stenograme care redau discuţii în contradictoriu între primarul Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose privind organizarea târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. 

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul a afirmat că „nu este cea mai inspirată decizie” organizarea unui târg în Piaţa Victoriei. 

 

„Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. (…) În primul rând, (…) pe unde ajunge omul acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Nu ştiu, e complicat”, a declarat şeful Guvernului, la Palatul Victoria.

UPDATE Codrin Ştefănescu: PSD va organiza un miting împotriva statului paralel

PSD va organiza un miting de protest împotriva statului paralel şi ilegitim, a anunţat duminică secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului. 

El a negat că această şedinţă ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern. 

„Există o singură tabără în PSD. Astăzi ne-am întâlnit pentru că preşedinţii de organizaţii judeţene au cerut întâlnirea cu preşedintele PSD. (…) S-a stabilit astăzi să facem un miting şi noi, un miting de protest. (…). Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a celor care (…) încalcă Constituţia. Este un miting care arată adevărata majoritate din România. Cu acest mesaj au venit preşedinţii din judeţe”, a declarat Ştefănescu, la sediul central al PSD.