Fostul tenisman Dinu Pescariu a reusit sa faca din pasiunea sa pentru sport un business sustenabil si sa dezvolte cel mai elitist club sportiv din Bucuresti si din tara.

Povestea Tenis Club Bucuresti a inceput in anul 2001, cand Fundatia Dinu Pescariu a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei, obtinand 57.000 de metri patrati in zona de nord a Bucurestiului, pe malul lacului Tei.

0-22447-dinu.jpg„Cand am decis ca este timpul sa renunt la tenis m-am gandit in mai multe randuri ce pot face dupa. Aceasta perioada, de retragere din sport, este foarte dificila, pentru ca dupa 10-20 de ani in care faci acelasi lucru trebuie sa te lansezi in ceva nou, ceva pentru care nu esti pregatit”, spune Dinu Pescariu. Prima idee a fost astfel infiintarea unui club sportiv. „Imediat ce mi-am terminat cariera sportiva am inceput sa caut o locatie pentru a pune in aplicare ideile. Am avut sansa sa dau peste acest loc”, adauga Dinu Pescariu. In acea vreme terenul era practic „al nimanui”, aproape o groapa de gunoi.

Dupa ce pe 28 septembrie 2001 Fundatia Dinu Pescariu a pub bazale parteneriatului cu Ministerul Educatiei, a inceput igienizarea locului. „Dupa ce am scos mii de tone de gunoi am inceput cu construirea terenurilor de tenis, apoi au urmat salile de fitness si piscina in aer liber”, spune fostul tenisman. In ceea ce priveste investitia, acesta declara ca initial isi propusese un buget de 100- 200 mii de dolari, insa a ajuns pana la 1 milion de dolari.

„Nu am facut niciodata cu calcul exact al investitie totale din 2001 si pana in prezent. Cred insa ca ajunge pana la 8 milioane de euro, suma in care este inclusa si investitia de 3 milioane euro pentru noile facilitati ce vor fi inaugurate la inceputul lui 2009”, a declarat Dinu Pescariu.

Tenis Club Bucuresti a devenit Pescariu Sports & Spa

Clubul sportiv Tenis Club Bucuresti a anuntat o noua abordare si si-a schimbat si numele in Pescariu Sports & Spa, la inceputul lunii octombrie.0-22450-2.jpg

Daca in acest moment clubul detinut de Pescariu dispune de sase terenuri de tenis cu zgura fins si un teren sintetic (Green set), un bazin semi – olimpic de inot acoperit, doua sali de fitness (una fiind dedicata membrilor VIP), o sala pentru gimnastica aerobica, un teren de fotbal si facilitati pentru evenimente speciale, din primul trimestru al anului 2009 va dispune si de un centru sportiv exclusivist ce va oferi un club spa, un teren acoperit pentru Squash, sali noi de fitness, o receptie multifunctionala, 2 vestiare, apartamente, terase, piscina acoperita, un loc de joaca pentru copiii si un lounge bar.

„Acesta a fost primul astfel de club din Capitala si cred ca va ramane astfel vreme indelungata deoarece pun foarte mult suflet in acest business”, a declarat Pescariu.

„Daca initial am vrut un club sportiv, mai tarziu am realizat ca este nevoie si de alte facilitati”, mai spune fostul tenisman. Astfel, pe langa acestea in cadrul clubului sportiv se afla si terasa La Provence, Pizzeria Capriciosa, Clubul Fratelli si Clubul Cabaret.

0-22449-3.jpgIn ceea ce priveste profitabilitatea clubului, Dinu se declara multumit. „Nu va pot da o suma exacat insa va pot spune ca acesta este singurul meu business si imi asigura un venit satisfacator”.

Despre clientii clientii clubului, Dinu Pescariu spune ca acestia sunt oameni care iubesc sportul si inteleg importanta sa, insa sunt de asemenea persoane cu venituri peste medie, Pescariu Sports & Spa fiind o locatie elitista.

“Luxul este segmentul care vinde cel mai bine”

Desi detinatorul unei afaceri care presupune facilitate de lux, Dinu nu se declara un impatimit al luxului. Cu0-22446-dinu2.jpg toate acestea, fostul tenisman admite ca acesta este segmentul care vinde cel mai bine, mai ales ca in Romania se poate observa un boom pe aceasta piata.

„Cred ca romanii pot face fata asaltului de branduri de lux pe piata pentru ca exista o patura a societatii care are venituri foarte mari si nu ezita sa arate acest lucru”, spune Dinu Pescariu. Acesta adauga insa ca nu ar da mii de euro pe un gadget de lux si ca cel mai costisitor lucru pe care il are este maisna. „Detin un Mercedes, dar nu pentru ca iubesc luxul ci pentru ca imi palce sa conduc lejer”, spune Dinu.

Si in ceea ce priveste vacantele Dinu Pescariu nu este foarte pretentious. “Cel mai mult imi place sa imi petrec vacantele in Statele Unite pentru ca aici timpul are o alta dimensiune, simt ca am timp pentru orice”. Sar ma

Dinu Pescariu este foarte multumit de business-ul abordat si declara ca nu simte ca trebuie sa faca altceva. „Daca as mai face ceva ar fi sa invesec in continuare in aceasta afacere pentru a o mentine la standarde ridicate”. In schimb fostul tenisman nu este atras de alte tipuri de business.