Diana Şoşoacă, senatorul exclus din AUR, a vorbit la România Tv despre incidentul de luni seară de la Spitalul Victor Babeș, în care trei pacienţi au murit luni seara, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

Mai exact, aceasta susține că rudele, dar și familiile celor care au murit au fost umiliți mertă să audă măcar de o demisie.

„Cât mai suportă aceste familii? Cât mai suportă rudele lor umilinţă, bătaia de joc şi încălcarea drepturilor constituţionale Oamenii mor cu zile, iar domnul Cîţu va anunţa că va face conferinţă de presă şi ne va spune opinia sa. Eu aştept o demisie.

Nu vi s-ar părea corect ca măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul?”, a spus Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

Zeci de mii de oameni mor în spitale

Totodată, senatoarea a mai adăugat că de la debutul pandemiei și până în prezent, ”25.000 de oameni au murit cu zile în spitalele din România”.

„Atâta timp sunt nişte ordine care spun că la ATI este obligatoriu să există o asistentă şi un medic care să-i păzească 24 de ore din 24. Unde erau cei care trebuiau să-i păzească? Unde sunt toţi cei care trebuie să intervină când pacienţii au nevoie de ajutor?”, a mai precizat parlamentarul.

Diana Șoșoacă a lansat și un atac dur la adresa lui Raed Arafat. Senatoarea susține că în spitalele din România se aplică nişte protocoale împotriva cărora s-au sesizat foarte mulţi medici. Mai exact, aceasta susține că șeful DSU „primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni”.

Ea a mai menționat că pe lângă Raed Arafat, ministrul Vlad Voiculescu are și el o parte din vină. Diana Șoșoacă susține că deși o serie de consilier și-au anunțat deja demisia, aceasta încă mai are plângeri penale împotriva lor, pe care le va depune.

„Avem acea scrisoare deschisă a peste 100 de medici semnatari. Avem în Statele Unite şi Europa câteva mii de medici care menţionează că protocoalele ale lui Arafat care sunt preluate din celelalte ţări. Nu sunt în stare să facem anchete epidemiologice şi cercetări cu privire la virusurile care circulă în România. Dânsul a preluat mot a mot şi primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni.

Puneţi-i în cârcă pentru că este şeful DSU, pentru că fără dânsul nu se hotăreşte nimic. El s-a opus relaxării şi schimbării protocoalelor. S-a opus la orice tip de schimbare. El dispune. A spus şi doamna doctor Monica Pop. Pe vreme de pandemie, şeful DSU conduce.

Pe lângă domnul Raed Arafat, mai sunt şi alte personaje. Este şi domnul Vlad Voiculescu care o să ne invoce că nu a avut decât un mandat de patru luni de zile.

Nu mai vorbim că dânsul şi-a delegat răspunderea către alţi consilieri, directori care am înţeles că demisionează. Îi anunţ că deşi demisionează semnătura dată anterior şi pentru tot ceea ce a provocat acele semnături rămâne şi este de natură penală.

Mai am încă trei plângeri penale pe care le vom depune împotriva lor, inclusiv pentru genocid”, a mai pus Diana Şoşoacă.