Red Group si PPF Investments au ajuns la un accord privind dezvoltarea lantului hotelier Continental din Romania. PPF Investments a preluat 28,14% din cota de participatie a Conti Hotels Investments SA, compania care detine Continental Hotels SA, valoarea tranzactiei fiind confidentiala. “Sunt incantat sa anunt incheierea acestei tranzactii dupa o intensa perioada de discutii. Am ales PPFI datorita receptivitatii si interesului aratate fata de extinderea companiei noastre dincolo de ceea ce era perceput ca fiind activitatea noastra traditionala dar si pentru ca PPFI ne sustine planurile de dezvoltare anuntate pentru urmatorii cinci ani”, a declarat Radu Enache, proprietar al RED Group, si presedinte si CEO al Continental Hotels SA.  

Atat structura manageriala cat si actionarul majoritar nu se vor schimba in urma acestei tranzactii.  

“Industria hoteliera din Romania are un potential remarcabil. Credem ca o companie cu un management exemplar si cu un sprijin financiar de prima clasa pot face ca acest potential extraordinar sa fie transformat in rezultate pe masura. De aceea parteneriatul cu Hotelurile Continental este pentru noi unul strategic. Suntem convinsi ca acesta va reprezenta inceputul unei povesti si model de success” a declarat din partea Ivo Nejdl, reprezentant PPF Investments.  

Continental Hotels va investi aproximativ 65-70 milioane de euro in extinderea activitatii in urmatorii 5 ani. In plus, o investitie de 63-68 milioane de euro a fost deja anuntata pentru realizarea unui proiect care va cuprinde sapte hoteluri Ibis. In acest sens, compania a incheiat de curand un acord cu grupul francez Accor pentru dezvoltarea unei retele de hoteluri sub titulatura Ibis in Romania in urmatorii 3 ani. Hotelurile vor fi deschise in perioada septembrie 2008 – mai 2010 in: Timisoara, Targu-Mures, Sibiu, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi. Dintre acestea, doar deschiderea unitatii din Sibiu se va rezuma la renovarea actualului hotel Continental si operarea lui sub marca Ibis, restul reprezentand investitii de la zero.     

PPF Investments a investit pana acum peste 800 milioane de dolari in domeniul financiar, domeniul telecomunicatiilor, media si in proiecte imobiliare. In Romania, PPF Investments a devenit actionar majoritar la Ardaf prin cumpararea a 70,8% din actiuni, a preluat aproximativ 20% din actiunile Romexterra si a preluat in totalitate RAI. PPF Investments are sediul central la Londra si filiale in Praga, Kiev, Moscova si Beijing. 

Sursa: Capital 13 Iunie 2007