Veste uriașă pentru toată Europa care ar putea însemna finalul pandemiei de coronavirus. S-a aflat când se va da startul vaccinării.

Dezvăluirea momentului!

Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 poate începe pentru ţările Uniunii Europene în primul trimestru al anului viitor. Este anunțul momentului făcut de către Andrea Ammon, şeful Centrului European pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor (ECDC), conform Euronews.

Uniunea Europeană ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a asigura câteva sute de milioane de doze ale vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi CureVac.

Compania americană Moderna a anunţat săptămâna aceasta o eficienţă de 94,5% pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă, fiind a doua companie din SUA care oferă rezultate cu mult peste aşteptări în această privinţă.

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) se află „în discuţii zilnice cu FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor de combatere a coronavirusului”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

CE a încheiat până acum cinci contracte de precomandă cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac, Pfizer/BioNTech şi Santofi-GSK.