Românii sunt greu de lecuit şi nu renunţă la lucrurile ce le-ar putea crea probleme pe aeroport. E concluzia angajaţilor de la SRI, care le verifică bagajele. Ofiţerii au făcut deja un top cu cele mai ciudate obiecte confiscate. Sunt şocaţi de civilii care insistă să plece din ţară cu pistolul după ei. Sau cu un cuţit de vânătoare. Majoritatea nu se documentează, înainte de zbor. De anul acesta, la control vor fi folosiţi şi câinii de urmă, scrie digi24.ro.

De la cuțite, cutter-e şi alte obiecte ascuţite, toate sunt colectate de autorităţi şi predate mai apoi aeroportului. Odată prinşi cu astfel de obiecte, ele se confiscă şi proprietarul e condus la audieri.

Specialist Brigada Antiteroristă a SRI: Am găsit şi pistoale în integralitatea lor, am găsit de multe ori elemente de muniţie. Au fost situaţii când am descoperit articole interzise, de cele mai multe ori tăioase, ascunse în încălțămintea pasagerilor. Au fost situaţii în care am descoperit şi articole care au creat probleme inclusiv din punct de vedere al capacităţii de detecţie a operatorilor noștri. Electroşocuri disimulate în lanterne, pixuri. Am găsit şi un dispozitiv folosit pentru proiecţia unor articole, un fel de pistol artizanal dar care, folosit de cineva rău intenţionat, putea conduce la vătămări grave.