Preşedintele partidului Uniunea Creştin-Socială germană (CSU) din Bavaria, Horst Seehofer, care este şi ministru de interne în guvernul de la Berlin, a sugerat că ar putea demisiona, în condiţiile în care formaţiunea sa şi-a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor regionale care au avut loc recent în Bavaria, relatează dpa.

„N-am de gând să mai joc rolul ţapului ispăşitor. Mă puteţi critica, dar nu puteţi reduce totul la Horst Seehofer şi să-l faceţi răspunzător de orice, eu nu mai am de gând să mai accept acest lucru. Mai degrabă, îmi voi pune la dispoziţie mandatul; nu cred că pot fi mai clar decât atât”, a declarat duminică Seehofer la televiziunea bavareză.

Seehofer s-a confruntat cu presiuni după ce partidul său a pierdut circa 10 puncte procentuale la alegerile de duminica trecută pentru parlamentul regional, ceea ce înseamnă că CSU a pierdut majoritatea absolută în landul Bavaria.

Trei filiale ale CSU – în Swabia, Bavaria Superioară şi Franconia Superioară – au cerut organizarea unei conferinţe speciale a partidului pentru a discuta despre viitoarea conducere a formaţiunii şi mai multe organizaţii au solicitat deja înlocuirea lui Seehofer.

În ceea ce-l priveşte, Seehofer respinge ideea că ar fi personal responsabil de eşecul electoral. „E doar o afacere: Dacă poţi să-l arăţi cu degetul pe altul, atunci nu trebuie să te mai uiţi în oglindă”, a spus el. AGERPRES