Update

Autoritățile din România au luat, se pare, măsuri pentru fluidizarea traficului și au contactat pe cele ungare pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș – județul Bihor, în intervalul 7.00-1.00 (ora României).

Până acum tranzitarea se putea efectua pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis între orele 7.00-1.00 (ora României), transmite stiripesurse.ro.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră transmite că, deși se circulă pe 7 artere de intrare şi 6 artere de ieșire, la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac timpul de aşteptare este de peste 5 ore! După cele două luni în care situația de urgență i-a determinat pe români să stea în casă, aceștia au dat practic năvală pentru a pleca în străinătate, iar cozile formate sunt kilometrice.

„Nădlac – 7 artere intrare, 6 artere iesire.Timpi de asteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea in tara. Pe sensul de iesire din Romania:valori mari de trafic si verificari amanuntite ale autoritatilor de frontiera ungare.”, este mesajul postat pe Trafic Online.

Poliția de Frontieră anunța în cursul zilei de sâmbătă datele din ultimele 24 de ore, când aproximativ 29.400 de persoane au trecut prin punctele de frontieră. De asemenea, în acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 19.300 de persoane şi 13.900 de mijloace de transport, dintre care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 10.900 de persoane cu 7.500 mijloace de transport.

În ceea ce privește formalităţile de frontieră, Poliția de Frontieră menționa că, acestea necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.