Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitriu şi regizorul Radu Afrim au susținut că la TNB contractele de colaborare a 40 de tehnicieni (maşinişti, luminişti, oameni de la sunet, video, cabiniere, recuziteri etc) vor înceta cu data de 1 iulie, deoarece nu mai sunt fonduri pentru continuarea acestora.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Ion Caramitru a arătat că pentru o instituţie precum Teatru Naţional din Bucureşti, pierderea acestor colaboratori poate duce la un blocaj total, deoarece sunt zile în care se joacă în 7 săli în acelaşi timp. El a explicat că situaţie provine şi din faptul că bugetul a fost redus cu 2 milioane de lei pentru bunuri şi servicii, bani de unde se încheiau şi contractele pentru aceşti colaboratori care se încadrau în personalul tehnic.

„Solicit expres o întâlnire cu doamna premier şi ministrul Finanţelor pentru deblocarea acestei situaţii”, a subliniat Ion Caramitru pentru B1.ro.

El a explicat că situaţia este una întâlnită în toată ţară pentru care trebuie luate măsuri, altfel spectacolele vor fi anulate, iar cultura va avea de pierdut.

Ca regizor Radu Afrim a subliniat că acest tip de personal tehnic este extrem de important pentru spectacolele de teatru, iar fără munca acestora nici actorii nu mai pot să pună în scenă reprezentanţia.

În urmă cu câteva zile, Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, a provocat un adevpărat cutremur după ce a prezentat, pe pagina sa de Facebook, un email prin care Primăria București îi cere să prezinte o propunere de reducere cu 500.000 de lei a bugetului teatrului. În caz contrar, se arata în document, Direcția Generală Economică (DGE) din Primăria București va tăia suma respectivă în mod aleatoriu.