Se vadeste inca odata cat temei au avut repetatele semnale de alarma lansate de Comisarul European pentru Justitie, Vivian Reding.
Se evidentiaza cata dreptate au avut, la randul lor, Presedintele Comisei Europene, Barroso, Seful Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz, colegul sau de partid Frank-Walter Steinmeier, liderul grupului socialist din Bundestag si atatia altii, sa fie ingrijorati de atacurile USL asupra independentei justitiei romanesti, a democratiei si a valorilor europene asumate de romani.
Se vede justificat, nu in ultimul rand, seful Partidului Popular European, Jospeh Daul, care, intr-un mod chiar mai explicit decat restul cancelariilor occidentale, s-a aratat ingrozit nu doar de atacurile USL asupra justitiei si a statului de drept, ci si asupra agresiunii la care a fost supusa libertatea de exprimare, amenintata in Romania in tipic stil comunist, prin intimidari de tot soiul, intre care si abuzive actionari in judecata.
Pe acest calapod comunist, pretinzand inventarea de "inamici publici", de "dusmani" ai natiei si echivalarea tarii, sau a poporului, cu puterea, s-au confectionat de altfel si reactiile USL-iste la adresa demnitarilor occidentali.
Tipica intre alte latraturi similare, s-a dovedit iesirea deputatului PNL Eugen Nicolaescu, chipurile excedat ca se vede nevoit sa "ia lectii de democratie" de la un om politic european care "refuza sa stea de vorba cu premierul".
mai multe, pe Deutsche Welle.