Personajul, cercetat de procurori pentru spălare de bani și evaziune fiscală, ar fi un apropiat al Clanului Cămătarilor.

Victimele susțin că apartamentele au costat între 20.000 și 40.000 de euro, iar banii i-au dat în rate la dezvoltator, încă de acum 5 ani, de când s-au mutat. Blocul cu 4 etaje nu ar avea nici măcar autorizație de construire, ca să nu mai vorbim despre măsuri de protecție la incendiu.

Blocul de 4 niveluri a fost ridicat între 2012 şi 2013, pe o stradă pe care sunt case cu un singur etaj. Au fost scoase la vânzare garsoniere şi apartamente, în total, 54. Iar oamenii s-au grăbit să cumpere, pentru că preţurile erau la jumătate față de piaţă şi puteau plăti în rate, fără dobândă.
Potrivit Stirileprotv, Mariana Peia, administratorul blocului, a declarat că „aveau un certificat de urbanism valabil un an de zile şi mi-au spus că are actele despuse şi va ieşi şi autorizaţia. Ne-a făcut promisiune de vânzare-cumpărare la un birou notarial și e atât de bine făcută de notariat încât dacă nu plătim 3 luni de zile ratele, pierdem şi banii, pierdem şi casa. Am pierdut tot la ora asta.”

Oamenii recunosc că oferta avea o hibă: blocul ar fi fost construit fără autorizaţie de construcţie. Ei susţin că ar fi aflat asta doar după ce au semnat ante- contractul.

Mariana Peia, administratorul blocului: „Avantajul a fost că acest om ni l-a dat în rate, într-un fel ne-a ajutat, am dat 15.000 de euro avans şi m-am înţeles cu el să dau lunar rate la casă.”

Potrivit declaraţiilor oamenilor, garsonierele au costat 20.000 de euro, iar apartamentele între 30-40.000. Pentru cele 54 de locuinţe din bloc dezvoltatorul ar fi trebuit să încaseze aproximativ 1,6 milioane de euro.