WTA prezintă povestea învăluită în mister a numirii noului antrenor al Simonei HalepFoto: ausopen.com 

Asociația de Tenis Feminin (WTA) prezintă detalii despre noul antrenor al Simonei Halep, belgianul Thierry van Cleemput. 
  
WTA a publicat un articol cu titlul „Să-l cunoaștem pe noul antrenor al Simonei Halep”, în care notează că înțelegerea dintre cei doi a fost învăluită în mister până luni. 
  
Forul mondial amintește că belgianul în vârstă de 50 de ani a fost văzut pentru prima data în preajmă Simonei înaintea meciului cu Serena Williams, din optimile de finală de la Australian Open. 
  
 Chiar dacă Van Cleemput tocmai se despărțise de jucătorul David Goffin, Simona nu a dorit să confirme la acel moment că va fi antrenată de acesta, menționând doar că discută cu el. 
  
Nici măcar Van Cleemput nu a confirmat la acel moment acordul, pentru că apoi să se anunțe că acesta va fi în perioadă de probă în luna februarie. 
  
În cele din urmă, Van Cleemput a fost confirmat antrenor oficial luni, de către Simona Halep. 
  
„Van Cleemput a lucrat cu Goffin în ultimii 5 ani, perioadă în care acesta a urcat până pe locul 7 în clasamentul ATP, câștigând patru turnee și ajungând în sferturile de finală la Roland Garros 2016 și Australian Open 2017”, a scris WTA pe site-ul oficial. 
  
Totodată, WTA mai notează că acesta s-a despărțit pe cale amiabila de Goffin, relația dintre cei doi fiind foarte bună în continuare. 
  
 Van Cleemput a mai lucrat cu doi belgieni, Steve Darcis (2011-2012) și Olivier Rochus (1993-1997 și 2011-2012) și a fost antrenor secund la echipă de Cupă Davis între 2002 și 2005. 
  
Thierry Van Cleemput a sosit la Bucureşti, la 28 ianuarie, pentru va discuta cu Simona Halep despre o posibilă colaborare.

 

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost, până de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Potrivit presei din Belgia, Thierry van Cleemput va avea un salariu de cinci ori mai mic decât a avut Darren Cahill. Cleemput va fi plătit lunar cu 17.000 de euro, adică 204.000 de euro pe an. 

Thierry Van Cleemput şi-a început cariera de antrenor din 1993 şi de-a lungul timpului, i-a antrenat pe Olivier Rochus (1993 – 1997), Steve Darcis (2011 – 2012) şi David Goffin (2014 – ianuarie 2019), iar în perioada 2002 – 2005 a făcut parte din staff-ul Belgiei de Cupa Davis. Thierry Van Cleemput este căsătorit, are doi copii şi are o afacere din vinuri în Belgia.

Simona Halep a încheiat la sfârşitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

Te-ar putea interesa și: