Donald Trump nu posedă calitățile intelectuale necesare și nu înțelege semnificația funcției pe care o deține ori sarcinile asociate cu aceasta. Nu citește. Nu se deranjează să studieze dosare importante și rapoarte de informații”, scrie publicația germană Der Spiegel, potrivit RFI.ro.

„Deciziile lui sunt capricioase și sunt livrate sub formă de decrete tiranice. Trump este un politician mizerabil. El l-a concediat pe directorul FBI pur și simplu pentru că putea. James Comey îi făcea necazuri cu investigația sa privind echipa Trump. Comey a refuzat, de asemenea, să jure loialitate și fidelitate față de Trump și să abandoneze ancheta. Deci, trebuia să plece”, mai afirmă jurnaliștii germani.

Aceștia se referă și la calitățile manageriale ale președintelui SUA.

„Trump este, de asemenea, un șef mizerabil. Oamenii lui inventează scuze pentru el și mint în numele lui, pentru că așa trebuie, dar apoi Trump se trezește și postează tweeturi care îi contrazic. Nu-i pasă că purtătorul de cuvânt al acestuia, secretarul său de stat și consilierul său pentru securitatea națională tocmai au negat că președintele a înmânat Rusiei  (dintre toate țările) informații sensibile culese din Israel (iarăși dintre toate țările). Trump a postat: Da, da, am făcut-o, pentru că pot. În definitiv, sunt președinte”, arată Der Spiegel.