În plus, deputatul a refuzat să dea curs invitației ANI de a se prezenta personal sau de transmite un punct de vedere în scris.
Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la cazul parlamentarului.
Astfel:
–        în declaraţia de avere depusă la data de 15.12.2008, nu a menţionat veniturile din salarii la funcția de bază de la angajatorul S.C. Eurosantis S.R.L.;-        în declaraţia de avere depusă la data de 03.02.2009, nu a menţionat veniturile din salarii la funcția de bază de la angajatorul Camera Deputaților, veniturile din salarii în afara funcției de bază de la angajatorul S.C. 2X1 Holding Cape Midia Shipyard S.A. – Năvodari, precum și venituri din salarii în afara funcției de bază de la angajatorul Fundația Gaudeamus;-        în declaraţia de avere depusă la data de 09.06.2009, nu a menţionat veniturile din salarii în afara funcției de bază de la angajatorul S.C. 2X1 Holding Cape Midia Shipyard S.A. – Năvodari și veniturile din salarii în afara funcției de bază de la angajatorul Fundația Gaudeamus;-        în declaraţia de avere depusă la data de 11.06.2010, nu a menţionat veniturile din salarii în afara funcției de bază de la angajatorul S.C. 2X1 Holding Cape Midia Shipyard S.A. – Năvodari;-        în declaraţia de avere semnată şi datată 19.10.2010, nu sunt menționate veniturile din salarii în afara funcției de bază realizate de la angajatorul S.C. 2X1 Holding Cape Midia Shipyard S.A. – Năvodari;
–        în declaraţia de interese depusă la data de 15.12.2008, nu au fost înscrise informaţii la niciuna dintre rubricile formularului, deşi, conform datelor înscrise la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, reiese că Ileana Cristina Dumitrache deţine calitatea de asociat în cadrul S.C. DACIA TOUR S.A. Constanța.