Adunarea Generala a Asociatiei Agentiilor Nationale de Numerotare (ANNA – Association of National Numbering Agencies), reunita la Viena in perioada 31 mai – 1 iunie 2007, a admis Depozitarul Central S.A. în calitate de membru cu drepturi depline.

 

Depozitarul Central S.A. este singura institutie din România abilitata sa aloce si sa gestioneze codurile ISIN (International Securities Identification Number) si codurile CFI (Clasification of Financial Instruments) stabilite de Organizatia Internationala de Standardizare (International Organization of Standardization – ISO) pentru identificarea instrumentelor financiare, indeplinind astfel functia de Agentie Nationala de Numerotare. Depozitarul Central S.A. a fost autorizat in acest sens de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pe data de 25 ianuarie 2007.

 

ANNA (Association of National Numbering Agencies), organism infiintat in 1992 la Bruxelles, are ca obiect de activitate mentinerea si promovarea standardelor internationale referitoare la codificarea instrumentelor financiare, precum si dezvoltarea unui sistem eficient de identificare a valorilor mobiliare pentru a facilita astfel tranzactiile pe pietele internationale.

 

In prezent, asociatia numara 73 de membri printre care se regasesc depozitari centrali, burse de valori si alte entitati importante ale pietei de capital internationale.