<iframe src="https://www.youtube.com/embed/hVkY5ePLlDY" frameborder="0" height="480" width="640"></iframe>
Rămâne ‘încă mult de lucru’ cu Iranul pe tema programului nuclear controversat al acestuia, a afirmat şeful inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) miercuri la Viena, la revenirea dintr-o misiune de trei zile la Teheran.

‘Suntem decişi să soluţionăm toate problemele în suspans şi iranienii au afirmat că se angajează de asemenea. Dar bineînţeles, este mult de lucru şi deci intenţionăm o nouă deplasare în viitorul foarte apropiat’, a indicat Herman Nackaerts la sosirea pe aeroportul din Viena.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) va efectua o nouă misiune la Teheran la 21 şi 22 februarie, după cea din perioada 29-31 ianuarie, a anunţat miercuri seara într-un comunicat agenţia nucleară a ONU cu sediul la Viena, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Miercuri a revenit la Viena o delegaţie de şase persoane, în finalul unei vizite al cărei scop a fost, conform AIEA, de a clarifica unele probleme după raportul foarte critic al agenţiei din noiembrie anul trecut în care a fost evocată o ‘posibilă dimensiune militară’ a programului nuclear iranian.

Rămâne ‘încă mult de lucru’ cu Iranul pe tema programului nuclear controversat al acestuia, a afirmat miercuri şeful inspectorilor AIEA, la revenirea din misiunea de trei zile la Teheran. ‘Suntem decişi să soluţionăm toate problemele în suspans şi iranienii au afirmat că se angajează de asemenea. Dar bineînţeles, este mult de lucru şi deci intenţionăm o nouă deplasare în viitorul foarte apropiat’, a indicat Herman Nackaerts la sosirea pe aeroportul din Viena.

AIEA a refuzat să dea detalii cu privire la vizita efectuată şi la negocierile cu iranienii, menţionând în comunicat doar că vizita a permis ‘explicarea preocupărilor şi identificarea priorităţilor, între care clarificarea unei posibile dimensiuni militare a programului nuclear iranian’.

Agenţia se angajează totodată ‘să intensifice dialogul’, fiind ‘esenţial să se obţină progrese’ în problemele neclarificate, potrivit directorului său general Yukia Amano.

Şi autorităţile iraniene au anunţat că sunt gata să continue negocierile.