Denise Rifai se bucură de inițiativa luată de Ministerul Educației privind introducerea gramaticii ca probă la examenul de Bacalaureat. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, jurnalista susține că aceasta ar cea mai bună decizie luată în ultimii ani pentru educația actuală.

Denise Rifai susține că speră ca toți elevii să fie obligați să învețe gramatica limbii române până la finalul liceului, pentru a fi evitate problemele gramaticale care s-au tot accentuat în ultima perioadă.

Denise Rifai, despre introducerea gramaticii ca probă la Bacalaureat

„Gramatică limbii române, parte din proba la BAC????!!!! UAU !!! Ar fi cea mai tare și mai bună decizie din ultimii ffff mulți ani, în ceea ce privește schimbările aduse curriculei Actuale!!! dea Dumnezeu ca elevii învețe obligatoriu gramatică limbii române până în clasa a XII-a inclusiv !!!!!!!”, a scris Denise Rifai.

Jurnalista susține că până acum, gramatica se studia doar până în clasa a IX-a, însă se vede destul de clar că acest lucru a fost insuficient. Totodată, Rifai a mai precizat că foarte mulți tineri au ajuns să scrie ”prost și agramat” și că aceasta este o măsură necesară.

Aceasta a ținut să îl fericite și pe Sorin Cîmpeanu pentru decizia luată în acest sens.

Denise Rifai îl felicită pe Sorin Cîmpeanu

„Azi când vorbim, gramatică se studiază doar până în clasa a IX-a inclusiv, dar este absolut insuficient și acesta este motivul pentru care atât de mulți tineri scriu atât de prost și de agramat! Bravo! Ar fi cea mai bună veste din ultimii fffff mulți ani!!! Bravo, Sorin Cîmpeanu”, scrie Denise Rifai pe Facebook.

Menționăm fapte că reacția jurnalistei vine după ce anterior, ministrul Educației anunța că examenul de Bacalaureat din 2027 va avea și o probă scrisă la gramatică, aceasta fiind doar una dintre îmbunătățirile care vor fi aduse în domeniul educației.

„În urma discuțiilor avute cu cei implicați, este foarte probabil ca varianta finală a proiectului de lege care să ajungă în guvern să cuprindă un examen de Bacalaureat 2027 la care proba de limba și literatura română, inclusiv gramatică, să fie probă scrisă de sine stătătoare.

Este una din îmbunătățirile aduse pe parcurs, sunt multe altele care vor fi făcute publice după o centralizare”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.