Dupa ce a reusit sa isi revina din criza financiara prin care a trecut in ultimii cativa ani, Dell a anuntat din nou o scadere semnificativa a profitului in al doilea trimestru al anului.

Astfel, cel de-al doilea producator de PC-uri din lume a realizat un profit in scadere cu 17% pe fondul aplicarii de reduceri pentru intreaga gama de computere in incercarea de a face fata competitorului HP.

Profitul net al companiei in cel de-al doilea trimestru incheiat pe 1 august a scazut pana la 616 milioane de dolari, sau 31 de centi pe actiune, de la 746 de milioane de dolari, sau 33 de centi pe actiune, in perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea, Dell a inregistrat un avans de 11 procente a vanzarilor, pana la 16,4 miliarde de dolari.

CFO-ul companiei, Brian Gladden, a declarat ca Dell a realizat in ultima perioada o serie de „majorari strategice ale preturilor” pe pietele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa pentru a-si accelera cresterea si pentru a concura cat mai acerb cu HP.

Dell a ajuns astfel la o cota de piata de 15,2%, foarte aproape de competitorul sau si producatorul numarul unu de computere, HP, care detine o cota de 17,7% din piata.

Sursa: USA Today