China a luat o decizie nemaintâlnită. Un tribunal chinez a condamnat la un an de închisoare o femeie. Aceasta şi-a ascuns simptomele COVID înainte de a se îmbarca la bordul unui avion. Informația a fost furnizată de presa de stat, citată de Agerpres.

Femeia în vârstă de 37 de ani a luat medicamente pentru a-şi scădea febra înainte de a se urca într-un avion. Ea urma să călătorească din Statele Unite către China în martie anul trecut, a relatat Global Times, citat de DPA.

Ea a dezvăluit că are simptome doar după aterizarea la Beijing. Mai târziu a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Aproximativ 63 de contacţi apropiaţi au trebuit atunci să intre în carantină.

China a ținut COVID sub control

Acţiunile sale au constituit o încălcare a normelor antiepidemice din China. În plus, ea a reprezentat risc sever de răspândire a virusului. Aceste aspecte se regăsesc într-o hotărâre a unui tribunal din Beijing din octombrie anul trecut, citată miercuri de Global Times.

Femeia a fost condamnată la un an de închisoare şi la un an de probă pentru infracţiunea de obstrucţionare a prevenirii bolilor infecţioase.

China are unele dintre cele mai stricte restricţii anticoronavirus din lume. Ţara ţine în mare măsură pandemia sub control de la începutul verii anului trecut.

Miercuri, 75 de noi cazuri de infecţie au fost raportate în toată China.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis o echipă în China pentru a investiga originile virusului care a provocat aproape 2 milioane de morți la nivel mondial. Experții în sănătate avertizează însă că nu trebuie să ne facem mari speranțe de la această investigație, scrie publicația NationalInterest.