Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că dacă epidemia de coronavirus se extinde, atunci există o posibilitate ca congresul partidului să se țină online. Totuși, până în momentul de față, s-au confirmat doar trei cazuri de coronavirus în toată țara, dintre care unul din bolnavi este deja vindecat.

În plus, social-democratul îl îndeamnă pe fostul premier, Ludovic Orban, să se ocupe de problemele de criză politică, în loc să îi spună lui cum să facă politică în propriul partid.

„Nu e nicio tensiune. Cum să fie vreo tensiune, dacă eu eram unicul candidat. Eu eram unicul candidat, veneam cu o echipă. Domnul Orban are o mare problemă, să rezolve problemele de criză politică în care suntem. Rămâne aceeași echipă de la început. Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul online”, a declarat Marcel Ciolacu.

PSD are probleme grave

Însă, problemele Partidului Social Democrat nu se opresc aici. Fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea, a intrat în arest preventiv, pentru 30 de zile, la decizia Tribunalului București. Aceasta este acuzată de luare de mită. Se pare că ar fi luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. Decizia de arestare preventivă nu este definitivă.

Așadar, Ciolacu a convocat marți o ședință de urgență pentru a discuta situația Sorinei Pintea. La ședință vor fi prezenți toți președinții de organizații județene.

„Am luat act de propunerea dl. Zetea. Nu e un lucru de ascuns că voi avea o ședintă informală cu toți președinții de organizații județene . Vom discuta tot contextul privind situația Sorinei Pintea. Cât timp eu o să conduc partidul, nu o să duc partidul către cazuri personale”, a precizat Marcel Cioalcu.

Gabriel Zetea, Președintele Consiliului Județean Maramureș și Presedintele PSD Maramureș, a cerut suspendarea din partid a Sorinei Pintea, dar și a senatorului Liviu Pop.

„Modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediata a unui set de masuri pentru ca actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic” a mai spus Zetea.

Membrii PSD, sub lupa DIICOT

Pe de altă parte, social-democrații au de discutat la ședință și problema de la Caraș Severin. Se pare că procurorii DIICOT au deschis o anchetă ce vizează membrii PSD.