Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a luat o decizie de ultim moment.

Dacă în cursul zilei de astăzi s-a decis că se interzice desfășurarea față în față a tuturor forme de învățământ, într-o nouă ședință de urgență desfășurată în această seară s-a decis că creșele și after-school-urile nu se închid în București. Noua decizie de totul peste cap.

„A fost o eroare materială, s-a făcut o îndreptare”, a explicat Stancu-Țipișcă Mariana, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București, la finalul ședinței. Toate școlile, liceele și facultățile rămân în scenariul roșu, adică toate cursurile se vor desfășura exclusiv online, începând de marți.

Care vor fi, de fapt, restricțiile din Capitală

Totodată, luni, Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în ședință extraordinară, după ce rata infecțiilor cu noul coronavirus a depășit ieri și azi pragul roșu de 3 cazuri la mia de locuitori, că „începând cu ora 00.00, 20 octombrie”, să intre în vigoare următoarele:

Activitatea didactică va fi suspendată față în față, inclusiv creșele și universitățile. Școala se va face, așadar, exclusiv online, pentru toate formele de învățământ. Exprimarea din Decizie este ușor confuză.

„Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (Scenariul 3)”, scrie în Document.

Totuși, sunt invocate creșele și ciclul gimnazial (clasele 5-8), nu și grădinițele și ciclul primar (clasele 0-4), dar în același timp se menționează ciclul preuniversitar care conține toate formele de învățământ de la 3 la 19 ani.

  • Se interzice activitatea in cinematografe, săli de spectacole
  • Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie pe nas si pe gura, și în aer liber, pentru persoanele cu vârsta de peste 5 ani
  • Se interzice activitatea in interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor
  • Este permisa activitatea operatorilor economici in interior doar pentru clientii cazati in pensiuni si hoteluri
  • Se interzice activatea salilor de jocuri de noroc