Proaspăt ales primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a beneficiat de susținerea PNL, dar și USR-PLUS la alegerile locale, nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului. Cu toate acestea, deocamdată acesta consideră că este mai important să îşi concentreze „toate energiile” pe problemele Capitalei.

De altfel, acesta consideră că momentul decisiv al alegerilor a fost atunci când PNL a anunţat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

„O să-i dau acelaşi răspuns, pe care îl numiţi evaziv, şi pe care l-am dat şi în seara alegerilor. Îmi doresc ca toate energiile mele să se concentreze pe administrarea Bucureştiului, pentru că situaţia e gravă”, completând că momentan rămâne independent şi că eventuala întoarcere în USR este doar „teoretică”.

„Nu exclud nicio variantă, dar în acest moment aceasta este poziţia”, a mai precizat acesta, adăugând că are recunoştinţă faţă de liderul PNL, care a luat în februarie decizia decisivă pentru locale.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă era un candidat PNL şi unul USR-PLUS. Ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche”, a mai spus Nicușor Dan.

Ce spunea Orban despre intrarea lui Nicușor Dan în PNL

Preşedintele liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat, marţi, că deocamdată nu se discută despre intrarea în PNL a lui Nicuşor Dan, primarul general ales.

„Este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicuşor Dan. Deocamdată nu discutăm acest subiect. Deocamdată Nicuşor Dan a fost ales cu sprijinul nostru şi cu sprijinul celor de la USR PLUS, dar mai ales prin votul bucureştenilor”, a declarat Orban la B1 Tv.

De asemenea, Orban a vorbit şi despre declaraţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, care a afirmat că eventualele parteneriate după alegerile parlamentare vor fi gândite în funcţie de viziunea proprie privind modul în care România trebuie să fie guvernată şi nu se va sta la „târguieli” iar formaţiunea pe care o reprezintă va explica principiile pentru construirea bunei guvernări.

„Cum adică nu vom negocia? Împreună l-am sprijinit pe Nicuşor Dan. (…) Pe mine mă interesează datele. PNL a câştigat alegerile cu 34%, pe locul doi a fost PSD cu 30% la votul politic (…) şi pe locul trei USR cu 13%. Ăsta este rezultatul, iar ca şi câştiguri, sigur am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost dorinţa alegătorilor, deşi ambii primari pe care i-am avut noi au nişte rezultate deosebite, poate durata prea mare a mandatului, incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd”, a spus Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin