Ministerul Finanțelor Publice va publica astăzi documentația referitoare la Formularul 600 și va urma o perioadă de dezbatere, iar cele mai bune variante vor fi introduse în proiectul final, a declarat Viorica Dăncilă în ședința de Guvern.                                                               

„Contribuabilii depun o singură declarație în loc de șapte. Plățile de impozite pe venit, CASS și CAS se vor face la venitul pentru anul curent și va exista un singur termen de plată, extins până în 31 martie a anului următor în care se realizează venitul, în loc de cinci termene de plată în vechea variantă. Au fost eliminate plățile anticipate. Contribuabilul poate alege să efectueze plăți oricând în timpul anului. Se acordă bonificații pentru plățile făcute înainte de termenul limită. Încurajăm depunerea declarațiilor în mediul online și se acordă o bonificație pentru asta. Calitatea de asigurat se dobândește de la data depunerii declarației și nu de la momentul efectuării plății“, a anunțat primul-ministru al României.

Ea a mai spus că persoanele cu venituri mici sau fără venituri sunt asigurate în sistemul public de sănătate timp de un an dacă plătesc CASS la nivelul a șase salarii minime burte pe țară față de 12 salarii minime cât este necesar în prezent.