Semifinalele au loc duminică seară, la ora 19.11. Anunțul vine după ce românul l-a lăsat mască pe Cesar Cielo după ce a reușit să îi doboare recordul mondial deținut încă din 2009.

David a câștigat proba de 100 de metri liber a Campionatului European de la Roma. Sportivul a încheiat proba cu timpul de 46.86, cu 5 sutimi mai puțin decât precedentul record mondial, stabilit de Cesar Cielo (35 de ani) tot la Roma, în 2009.

I-a doborât recordul lui Cielo după 13 ani

Cesar Cielo a ținut să-l felicite pe sportivul Român și i-a transmis un mesaj în care l-a felicitat pentru reușita uriașă.

„Știam că va veni și ziua asta… Și s-a întâmplat! Recordul meu a fost doborât după 13 ani. Felicitări, Popovici!

Despre asta este vorba în sportul de mare performanță, despre evoluție constantă. Sunt mândru și fericit că am putut deține acest record uriaș timp de atâția ani.

Acum momentul e numai al tău! Ți l-ai câștigat și îl meriți. Acum există un nou înotător care este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și de-abia se încălzește”, a scris Cielo.

Cielo se aștepta ca recordul său să fie bătut, Acesta a postat un mesaj tot pe Instagram, în care anunța că performanța sa din 2009 va fi întrecută curând.

„Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă”, a fost postarea lui Cielo.

popovici
Clasamentul finalei probei de 100 de metri liber de la Campionatul European de la Roma / Foto: Twitter.com

Reacție David Popovici: „Sunt bucuros că am reușit asta!”

„Credeam că e posibil și e cel mai bun loc în care aș fi putut să fac asta Aici s-a bătut recordul și în 2009. 

Sunt bucuros că am reușit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin și vom discuta despre tot.”, au fost cuvintele lui David Popovici.

Americanii îl ridică în slăvi pe Popovici

David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător de record mondial în proba de 100 m liber după ce a blocat cronometrul la 46,86 în finala de la Roma. Tânărul de 17 ani a corectat cu cinci sutimi vechiul record care aparținea brazilianului Cielo Filho, 46,91.

Popovici a devenit totodată primul român – băiat sau fată – campion european la 100 m liber – și al doilea medaliat din istoria României la această probă, după Norbert Trandafir – bronz în 2012.

Plecat de pe culoarul 4, Popovici a întors al doilea la 50 metri, la două sutimi de francezul Maxime Grousset, care înotase prima lungime de bazin în 22,72.

Tânărul român și-a demonstrat forța pe primii metri de pe a doua lungime de bazin, când a trecut în fruntea cursei”, a scris celebra publicație americană Swimming World Magazine.