„Torpila” Popovici, o nouă performanță pentru istoria sportului românesc! Încă un aur european

David Popovici a făcut istorie la Campionatele Europene de Înot de la Belgrad, câștigând medalia de aur la proba de 200 de metri liber. Pentru tânărul sportiv român, aceasta a fost o performanță remarcabilă într-o competiție de prestigiu, demonstrând din nou talentul său și pregătirea de nivel înalt înainte de a se îndrepta spre Jocurile Olimpice de la Paris.

Popovici era deja campion european en titre la această distanță, cu un timp extraordinar de 1:42,97. Acea performanță îl plasează pe locul trei în istoria probei, după nume mari precum Paul Biedermann și Michael Phelps.

Astăzi, 21 iunie, el a câştigat proba cu timpul de 1:43.13, în timp ce al doilea clasat, Danas Rapsys, din Lituania, a avut 1:45.65 (+2.52). Pe locul trei s-a clasat elveţianul Antonio Djakovic (1:46.32)

În plus față de victoria sa la 200 de metri liber, David Popovici a reușit să câștige aurul și la proba de 100 de metri liber, reconfirmându-și dominanța în sprinturile de scurtă distanță. Timpul său fenomenal de 46,88 de secunde la această distanță a subliniat capacitatea sa de a performa la cel mai înalt nivel în multiple discipline.

Popovici a contribuit, de asemenea, la echipa României în proba de ștafetă 4×100 m liber, ajutând naționala să obțină locul al cincilea într-o competiție intens disputată.

Aceste succese de la Belgrad nu doar că își consolidează statutul de campion european, dar îl pregătesc și pentru provocările uriașe de la Jocurile Olimpice viitoare. Tânărul înotător român este acum în fruntea unei noi generații de talente care continuă să inspire și să uimească în lumea înotului internațional.

Victorie pentru David Popovici

David Popovici a câștigat miercuri, 19 iunie, medalia de aur la proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad. Sportivul a încheiat proba cu timpul 46.88.

Pe locul doi s-a clasat Nandor Nemeth (Ungaria), cu timpul 47.49. Pe locul trei a terminat sârbul Andrej Barna (47.66).

Popovici a câştigat aurul continental la 100 m liber şi la 200 m liber în urmă cu doi ani, la Roma.

Sportivul nostru își pregătește cu seriozitate participarea la Jocurile Olimpice Paris din acest an. Astfel, a dezvăluit strategia pentru abordarea competiției. El își propune să ofere tot ce are mai bun.

Pe parcursul pregătirilor sale, Popovici a fost martor la o schimbare importantă în lumea înotului, atunci când recordul mondial în proba de 100 de metri liber a fost doborât de către Pan Zhanle. Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a primit vestea în timp ce se afla într-o pauză relaxantă în oraș.

„Am aflat despre record când eram cu iubita mea în oraș pentru un burger. Nu mai folosesc Instagram de ceva timp, rețelele sociale în general, așa că antrenorul meu mi-a trimis un SMS cu timpul lui”, a declarat el.

David Popovici a mărturisit că prima reacție la aflarea veștii despre noul record mondial a fost una de ușoară surpriză. Cu toate acestea, surprinderea a fost rapid înlocuită de o puternică motivație, întrucât acesta a văzut în această schimbare o oportunitate de a se lupta din nou pentru a-și recăpăta poziția de lider.