Ministrul britanic de finanţe, Alistair Darling, este îngrijorat de faptul că recesiunea mondială ar putea lua forma literei „W” şi este convins de faptul că marile guverne ale lumii trebuie să continue să cheltuiască bani pentru relansarea economiei globale.

„Cred că cel mai mare risc la ora actuală este ca oamenii să creadă că ce era de făcut a fost făcut”, a spus Darling într-un interviu acordat „The Independent”.

„Suntem într-o situaţie critică”, afirmă ministrul britanic, argumentând că mai sunt multe obstacole de depăşit pentru a putea vorbi de revenire a economiei.

În consecinţă, oficialul britanic spune că va încerca să-i convingă pe liderii G20 care se vor reuni la finalul acestei luni în Statele Unite, să continue să ajute economia prin investiţii masive de capital.

Darling spune că guvernele lumii trebuie să ia exemplul Marii Britanii care derulează un plan de combatere a şomajului de 5 miliarde de lire sterline. Acesta şi-a exprimat, de asemenea, îngrijoarea pentru Germania şi Franţa, care au înregistrat creşteri ale PIB-ului, oficialul britanic fiind de părere că recesiunea ar putea reveni.

SURSA: „The Independent”