Comisiile de buget-finanţe o vor audia miercuri, la ora 8.30, pe Daniela Popa, preşedinte al PC, propusă de PSD pentru postul de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a declarat marţi, deputatul PSD Vasile Bleotu.

Bleotu, membru al Comsiei de buget-finanţe, a precizat că parlamentarii din Comisii îi vor audia miercuri şi pe candidaţii propuşi pentru CNVM.

Candidaţii pentru comisia de supraveghere a asigurărilor şi CNVM urmează să fie supuşi votului plenului Parlamentului după finalizarea dezbaterilor la proiectele de buget şi al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010.

Vicepreşedintele PC, Bogdan Ciucă, a declarat că a fost o discuţie în PSD pentru ca Daniela Popa să ocupe acest post, dar nu ştie dacă ea a acceptat.

Dacă va fi numită la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Daniela Popa va trebui să demisioneze din funcţia de deputat şi din PC.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este autoritatea administrativă autonomă de specialitate, cu personalitate juridică, al cărei scop principal este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

SURSA: Mediafax