Marcel Vela a vorbit, marţi seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, în cadrul unei intervenţii telefonice, pentru a explica faptul că există un proiect legislativ în Parlament prin care să fie mai bine reglementat controlul judiciar. Explicaţiile membrului Guvernului vin în contextul scandalului de violenţă domestică în care a fost implicată Daniela Crudu şi al crimei din Chitila, unde o femeie a fost omorâtă, deşi criminalul avea ordin de restricţie emis împotriva sa.

“Ordonanţă nu am putut promova pe această temă, pentru că exista un proiect legislativ legat de monitorizarea persoanelor condamnate şi aflate sub control judiciar sau cu interdicţie de a se apropia de anumite persoane. Este în procesul legislativ, în 4 februarie a fost trimis pentru aviz, cu termen 5 martie. Eu am cerut urgentarea, pentru că este extrem de important. În primul rând, această monitorizare va regla tot ce înseamnă control judiciar, arestul la domiciliu sau nerespectarea restricţiilor de apropiere în cazurile de abuz domestic. Va alerta cel mai apropiat organ de intervenţie, în cazul nerespectării acestei interdicţii”, a declarat Vela.

Cu toate acestea, la insistenţele moderatorului Victor Ciutacu, acesta nu a putut oferi o dată aproximativă la care estimează că acest proiect legislativ ar putea intra în vigoare, potrivit romaniatv.net.

Iubitul Danielei Crudu nu a păţit nimic

“NU A FOST DEPUSĂ PLÂNGERE de către persoana vătămată, colegii s-au sesizat din oficiu. colegii au vb cu victima, au audiat-o, a completat un formular de risc, polițiștii au emis un ordin provizoriu valabil pt 5 zile. persoana a fost contactată telefonic, i s-a comunicat că nu se poate apropia de victimă timp de 5 zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Mai mult, omul de afaceri croat a părăsit hotelul de lux în care s-a cazat după ce a plecat din locuința iubitei sale și, potrivit Cancan, ar avea de gând să-și refacă viața într-o locuință nouă. Bărbatul a fost surprins de paparazzi când intra într-una dintre agențiile imobiliare din zona de nord a Capitalei.