Noile produse sunt realizate în cadrul secţiei de sucuri de la Casa Panciu. Secţia dispune de o hală ultramodernă prevazută cu 11 celule, cu o capacitate de depozitare de 1.500 tone. Aici sunt produse sucuri de mere şi dulceaţă de vişine, cireşe şi de nuci verzi. Alături de secţia de sucuri în satul Sârbi, comuna Ţifeşti din Vrancea, Daniel Guzu mai deţine o podgorie, o cramă şi o livadă.

„Îmi doresc ca toate business-urile pe care le dezvolt în acest moment să respecte natura și să elimine poluarea industrială. Am implementat principiile de protecție a mediului încă din primii ani de antreprenoriat, iar de câțiva ani, de când am început și investitiile în agricultură, această temă eco a devenit o preocupare principală pentru mine”, declară Daniel Guzu. „Am început cu vinuri care valorifică la maximum potenţialul acestei zone şi ne-am extins uşor spre alte produse naturale”, adaugă Daniel Guzu.

Pe parcursul acestui an urmează a fi lansată şi o colecţie de gemuri naturale. Produsele pot fi achiziţionate dintr-o serie de puncte de desfacere, dar şi online. Transportul este gratuit în cazul comenzilor care cuprind minim şase produse.

„Acesta este un business care a atras numeroase fonduri, inclusiv fonduri europene, dar pentru mine este o pasiune şi un pariu”, precizează omul de afaceri vrâncean.

Producţia alimentară este operată prin intermediul firmei Natura SRL, business care a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de un milion de euro, dublu faţă de anul precedent. Investiţiile realizate de Daniel Guzu în domeniul alimentar în ultimii ani depăşesc zece milioane de euro. Duraziv şi Natura sunt companiile create de antreprenorul local imediat după ce a vândut către Oresa Ventures pachetul majoritar de acţiuni din cadrul producătorului de lacuri şi vopsele Fabryo. Duraziv a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 18 milioane de euro.