“Încă se discută în aceste zile, colegii mei, domnul Liviu Voinea (ministrul Bugetului- n.red.) poartă discuţii cu reprezentanţii organismelor financiare internationale. Este o chestiune de câteva zile, daca se va  aplica sau daca nu se va aplica TVA de 9 la sută la pâine”, a spus Constantin.

Acesta a precizat că dacă FMI îşi va da acordul, săptămâna viitoare, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor din agricultură şi din comerţ. “Nu este suficient să reducem TVA pentru ca preţul pâinii să scadă, trebuie să existe şi acceptul comercianţilor şi de aceea vom organiza această întâlnire pentru a clarifica lucrurile. Pe de altă parte, nu doar scăderea preţului la pâine este importantă ci şi scăderea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei “, a spus Constantin.

El a arătat că de trei ani avem un consum anual raportat, deci fiscalizat, de 500.000 de tone, dar consumul real este de 1,8 milioane de tone pe an, diferenţa fiind comercializată la negru, fără plata vreunui impozit.