Viorica Dăncilă a avut o reacție fără precedent la adresa lui Iohannis. Ea a fost de părere că declarațiile șefului statuli sunt de ”o aroganță monstruoasă și un dispreț pentru democrație și pentru români, fără egal”.

„Am văzut în această seară că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut probabil singura conferință de presă din mandatul de președinte – un moment de o aroganță monstruoasă și un disprețl pentru democrație și pentru români, fără egal”, a spus Dăncilă.

În opinia sa, șeful statului se crede „în stratosferă”.

Ea a răspuns și atacurilor lansate de Iohannis la adresa guvernării PSD.

„Vorbeşte despre o guvernare dezastruoasă. Dacă să creşti salariile şi pensiile, să aduci România pe locul 2 în Europa la creştere economică, înseamnă că ori e de rea credinţă ori a fost informat greşit”, a susținut candidatul PSD la Cotroceni.

„Am intrat doi candidaţi în turul doi. Fiecare are în spate un anumit număr de voturi. Eu nu-i cer să mă respecte pe mine, dar cer să-i respecte pe românii care au votat Viorica Dăncilă sau care au votat alte partide şi acum vor o dezbatere. Din 1989 încoace au existat dezbateri. De ce îi e frică domnului Iohannis? E jenant să-ţi fie frică de o dezbatere cu o femeie”, a mai spus Dăncilă.