În foarte scurt timp, mai exact la ora 10.00, premierul Viorica Dăncilă va purta discuții cu Călin Popescu Tăriceanu. Dăncilă va afla astfel dacă ALDE rămâne la guvernare. Decizia definitivă va fi luată însă în ședința ALDE programată la ora 16:00. Tăriceanu va spune dacă face alianță cu Pro România.

Cu toate acestea, se pare că decizia ar fi luată în ALDE. Surse din cadrul formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu, au declarat pentru Digi24.ro că ieșirea de la guvernare este iminentă și că, cel mai probabil, decizia va fi luată luni.

Dăncilă a spus că în ședința de coaliției va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta coaliției, în condițiile în care ALDE ia în calcul o alianță cu Pro România.În acest weeknd, premierul a susținut că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar că nici nu a luat în calcul o eventuală plecare a ALDE de la guvernare.”Nu am luat în calcul acest lucru. Nu am fost anunțați de către partenerii noștri de coaliție că vor să iasă de la guvernare. De ce facem alt scenariu în condițiile în care suntem încă în coaliție? Astăzi (duminică – n.r.) ne bucurăm de strângerea de semnături, de încurajările oamenilor și acest lucru este foarte important. Pe mine mă interesează nu să mă lupt cu contracandidații mei, ci să fiu cât mai mult între români. Și astăzi la Racșa se întâmplă acest lucru și îmi dă toată energia pentru a merge mai departe”, a mai spus Dăncilă.