Deciziile luate de Viorica Dăncilă în ceea ce-l privește pe Victor Ponta ar fi în strânsă legătură cu Liviu Dragnea. Cel puțin aceasta este explicația găsită de liderul Pro România la refuzul preşedintelui PSD de a-i invita pe cei de la Pro România să intre la guvernare şi nici nu se vor purta negocieri cu această formaţiune politică pentru sprijin în Parlament.

„Cred că doamna e obsedată de mine, cum era şi Dragnea. (…) această abulie se face pe banii şi pe viaţa noastră. Dacă eşti în opoziţie şi baţi câmpii, e treaba ta, dar tu eşti la guvernare. Dacă de la 27 de miniştri aprobaţi de Parlament ajungi la 19 e restructurare, clar, că remaniere înseamnă să înlocuieşti loc pe loc”, atacat Victor Ponta.

El a lansat acuzații extrem de dure la adresa lui Dăncilă, despre care a spus că „nu înţelege nimic”.

Cu doamna Dăncilă nu (Pro România nu va intra la guvernare – n.r.). Mi-a fost de ajuns să vorbesc o jumătate de oră cu ea şi m-am decis: nu, niciodată. M-a convins că nu înţelege absolut nimic şi nici nu va învăţa nimic câtă vreme are lângă ea oameni care-i spun «Îl baţi pe Iohannis»”, a arătat preşedintele Pro România, luni seară, la TVR.

Ponta a arătat că în eşalonul doi sau trei sau în afara PSD mai sunt oameni care pot fi competenţi în funcţiile de miniştri. În opinia sa, „în condiţiile actuale nu există nicio şansă” ca PSD să rămână la guvernare. Mai mult, Ponta a acuzat guvernul de „genocid al vieţii private” în ceea ce priveşte mediul economic, acuzând-o totodată pe premierul Viorica Dăncilă că „habar nu are” de guvernare şi de Constituţie.

„Doamna Dăncilă habar nu are despre ce e vorba şi cine intră ultimul în birou, zice ca el. Suntem exact în anul 2009, în pragul unei crize economice, bugetare, uriaşe. Acum mai stăm două luni, vine al doilea tur al prezidenţialelor, până atunci vă anunţ că nu se va întâmpla nimic, doamna Dăncilă nu vrea să plece, domnul Iohannis nu vrea să-şi pună guvernul înainte. Nu o să se facă nici investiţie, nu o să se ia niciun ban European şi la anul o să plângem toţi”, a mai spus Victor Ponta.