Reprezentanța Comisiei Europene în România a desființat-o pe Viorica Dăncilă. Aceasta a susținut, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, că România este unul dintre cele 6 state europene în care toți elevii din ciclul gimnazial au declarat că învață limba engleză.

Reacția vine în contextul în care ieri Premierul demis al României a declarat că cei care știu să vorbeacă în limba engleză „își iubesc mai puțin țara”.

Mesajul Reprezentanței Comisiei Europene în România:

”Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale. Alături de Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria și Suedia, România este unul dintre cele 6 State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial declară că învață limba engleză, conform Eurostat.

Datele Eurostat arată că 774 de mii de elevi învățau cel puțin o limbă străină în 2015, în gimnaziu. Asta înseamnă toți elevii din ciclul claselor 5-8. 99,5% au declarat că învățau engleza, susține edupedu.

Mesajul a fost publicat în contextul în care Viorica Dăncilă a susținut vineri, la Timișoara, că românii care vorbesc limbi străine, în special engleză, ”țin mai puțin la această țară”, pentru că se duc la Bruxelles și spun ”foarte ușor” ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul.