Astfel, cunoscutul om de teatru, regizor si actor Dan Puric a raportat la Finanţe un profit net de peste 400.000 de lei, echivalentul a peste 90.000 de euro, în creştere faţă de nivelul anului 2011.

Dacă acest profit net ar fi asimilat unui salariu primit de regizorul de succes Dan Puric, atunci am putea vorbi de un salariu lunar de aproximativ 7.500 de euro pe lună. Mai mult decât, de exemplu, şeful Loteriei Române (4.523 de euro), Transelectrica (4.333 de euro), Transgaz (6.111 de euro) sau Romgaz (4.332 de euro). CITEŞTE AICI INTERVIUL EVENIMENT REALIZAT DE CAPITAL CU DAN PURIC

Întrebat de Capital în urmă cu doi ani dacă se poate trăi onorabil din teatru, maestrul Victor Rebengiuc declara că "Nu. Nu s-a îmbogăţit nimeni din teatru, nu la noi. Salariile sunt nici, foarte mici. Teatrul nu-i o afacere. E e o pasiune, e o vocaţie."

Cu toate acestea, cifrele de pe Finanțe arată că se pot face bani din teatru și în România, în ciuda a ceea ce se crede în general despre teatru și artiști.

Un exemplu concret: actorul și regizorul Dan Puric care demonstrează că dacă ai talent și charismă cu siguranță vin și banii.

Citeşte şi Dan Puric: "Mai bine sărac şi sigur pe tine decât împrumutat şi rob"
Victor Rebengiuc: "Mă aşteptam ca după nenorocirea asta cu tăierile de salarii să se golească sălile"