"Vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, lipsa unei reglementări pe piaţa comunicaţiilor electronice este la fel de periculoasă ca şi excesul de reglementare. Din punctul nostru de vedere trebuie să găsim acel balans şi acel echilibru care să însemne, pe de o parte, capacitatea de a-şi exercita puterea (Consiliul Concurenţei, n.r.) către instituţiile care se ocupă de reglementare, şi, pe de altă parte, excesul de reglementare", a afirmat Nica.

Potrivit Raportului ‘Mediul concurenţial românesc – evoluţii în sectoare esenţiale 2012’, lansat, joi, de Consiliul Concurenţei, piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale cunoaşte o creştere a gradului de concentrare, iar o barieră importantă la intrarea pe piaţă este reprezentată de economiile de scară.

"Inovaţia tehnologică are un impact major asupra pieţei şi reprezintă o presiune concurenţială importantă pentru operatori (exemplu: tehnologia DTH – direct to home a estompat efectul economiilor de densitate)", se arată în raportul citat.
Sursa: Agerpres