Este dezastru pentru Dan Barna. Cei de la PLUS au în calcul trei scenarii pentru situația în care Dan Barna intră sau nu în turul doi, au declarat surse din partid pentru G4Media.ro.

Unul dintre ele este valabil pentru situația de față, când Dan Barna a pierdut în fața lui Dăncilă. PLUS pregătește să inițieze încă din seara de duminică, imediat după anunțarea primelor estimări, începând cu orele 21.30, o consultare cu filialele partidului.

Una din variantele de discuție este preluarea lidership-ului Alianței de către PLUS, sub forma unei fuziuni între cele două partide.

Cei de la PLUS vor să facă acest lucru cât mai repede pentru a evita degradarea previzibilă a relațiilor dintre cele două partide în cadrul alianței.

Totodată, se ia în calcul și varianta înscrierii alianței ei la Tribunal, având în vedere că în acest moment Alianța există doar pe hârtie. Pasul decisiv se va face de către conducerea PLUS sâmbătă, 16 noiembrie, la Consiliul Național programat să aibă loc la Cluj.

”Încercăm să găsim o cale pentru a rămâne în Alianță împreună. Ne așteptăm ca în USR să scoată cuțitele la Dan Barna, dar problema e că nu are cine să-l înlocuiască. Cosette Chichirău sau Stelian Ion sunt posibili candidați la șefia partidului, dar nu au anvergura necesară”, au mai declarat sursele PLUS.

În cazul intrării lui Dan Barna în turul doi cu un scor slab, dar mai mic decât la europarlamentare, PLUS ar fi schimbat complet strategia. În cazul câștigării cu scor net în fața candidatului PSD, oamenii lui Cioloș își puneau problema dacă USR va mai rămâne în Alianță.