Dacian Cioloș, liderul USR, a recunoscut că este gata, înainte de discuțile de la Cotroceni cu Iohannis, să reia discuțiile cu PNL și UDMR pentru refacerea coaliției de guvernare. Mai mult, acesta spune că partidul său nu va accepta un guvern minoritar, adică un guvern PNL UDMR, „susținut din umbră de PSD„.

Delegaţia USR va merge astăzi la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis fără o propunere de premier, după ce Dacian Cioloş nu a reuşit să strângă voturile necesare, miercuri, în Parlament.

Dacian Cioloș a recunoscut oficial

„Din punctul nostru de vedere este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată adopta deciziile necesare. Nu putem să susținem un guvern minoritar, atâta timp cât există posibilitatea să construim un guvern majoritar.

Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie de un guvern cu puteri depline, iar un guvern minoritar nu poate asuma niște decizii clare în Parlament. Noi dintr-o astfel de majoritate ne dorim să facem parte.”, a spus Dacian Cioloș.

USR nu susține un Guvern minoritar al PNL și UDMR

PNL a anunțat că merge la Iohannis cu o nouă propunere de premier, cea a lui Nicolae Ciucă, fostul ministru al Apărării. Pentru că liberalii au venit cu altă propunere în afară de Florin Cîțu, Dacian Cioloș spune că este gata să refacă coaliția.

„Tocmai v-am spus că e nevoie de un Guvern cu puteri depline. Un guvern minoritar nu poate să facă acest lucru”, a mai completat Cioloș.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat decizia de a-i chema pe majoritatea liderilor politici din nou la Cotroceni. Șeful statului a convocat, joi, partidele parlamentare la discuții pentru desemnarea unui alt premier. Prima rundă de negocieri ale loc între Klaus Iohannis și delegaţia PNL, urmată apoi de PSD și USR. La rând continuă UDMR și minoritățile din România.