După 13 ani, Dacia, cea mai importantă companie românească, are de astăzi o altă identitate vizuală. Pe noile modele de mașini va putea fi văzută nouă siglă, un nou logotip și o nouă culoare. Nici numele Dacia nu va mai fi cea a fost. Pe pe viitoarele mașini ale brandului, acesta va fi scris cu un font geometric, similar cu sigla.

De asemenea, culoarea definitorie a mărcii se schimbă din albastru în verde kaki, pentru a induce ideea că Dacia este apropiată de natură. Noile elemente vizuale vor apărea pe mașini începând cu anul viitor.

Autoturisme marca „Dacia” sunt produse în România și Maroc, și vândute în toată Europa.

Schimbare istorică la Dacia

Noua identitate vizuală este una pentru „o marcă modernă și mai digitală”, iar noul logo exprimă „simplitate și robustețe”, afirmă compania. Dacia are și o nouă culoare de brand, respectiv un verde kaki, despre care compania spune că este „o nuanță ce evocă apropierea de natură”. Denis Le Vot, Director General, descrie Dacia drept „marca ce redefinește permanent esențialul în industria auto și care face ca «accesibil» să rimeze cu «atrăgător»”.

Primul autoturism Dacia a fost produs în 1968. Mașina a fost denumită Dacia 110, însă licenţa pe care o cumpărase guvernul român era pentru Dacia 1300 (Renault 12), cealaltă era doar un produs intermediar, un bonus la contractul pe 10 ani semnat cu producătorul francez. Dacia 1100 nu a fost o mașină produsă la scară largă. Mai exact în România a fost produs doar un număr mic de mașini, în doar trei ani de zile, în contextul în care, în care pe data de 20 august a anului următor a început producţia celebrei deja Dacia 1300.

În cazul Daciei 1300 au apărut mai multe variante, fiecare fiind destinată anumitor categorii de populație. Mai exact ,este vorba despre Dacia 1300 Standard, Lux (cunoscută ca 1300L), 1301 (model destinat numai membrilor PCR), 1302 (o autoutilitară în 2 locuri, apărută prin 1975), Break (1973).

Uzinele Dacia din România au mai produs și alte moedele precum Dacia Estafette (Renault Estafette), Dacia Lăstun şi Dacia 1310 (cu diverse variante).

(Noul Logo Dacia)