Potrivit unor informaţii venite dinspre grupul Renault, modelul electric low-cost Renault City K-ZE, prezent pe piaţa din China, ar urma să ajungă şi în Europa sub marca Dacia, începând cu 2021. City K-ZE este versiunea electrică a Renault Kwid şi se ştia că va ajunge la un moment dat şi pe piaţa europeană, însă surpriza este că va fi vândut cu emblema Dacia, scriu francezii de la automobile-propre.com.

Olivier Murguet, directorul de Vânzări al grupului Renault a explicat această alegere: “Reglementările stricte privind CO2 care vor fi introduse în 2020 reprezintă o provocare mare pentru noi”. Actualele modele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare termice, dar care produc emisii de carbon importante, astfel că Renault va balansa acest lucru prin modelul entry-level electric City K-ZE. Olivier Murguet a adăugat că numele modelului va fi, cel mai probabil, schimbat pentru piaţa din Europa.

Datele tehnice şi preţul maşinii

Modelul vândut în China are un motor de 33 kW (44 CP) şi 125 Nm, alimentat de o baterie de 26,8 kW, ce oferă o autonomie maximă de 271 km, însă nu se ştie dacă aceste date tehnice vor fi păstrate şi pentru piaţa europeană. Renault City K-ZE costă mai puţin de 8.000 de euro în China, însă preţul de vânzare în Europa va fi probabil în jur de 15.000 de euro, mai puţin dacă se aplică şi subvenţiile de la stat, cum este cea din programul Rabla Plus, pentru că maşina va avea un nivel mai mare de siguranţă, un design cu unele modificări şi extra-echipări. Prin comparaţie, modelul electric Renault ZOE costă peste 30.000 de euro.