Grupul Renault România a anunţat că marti, 3 decembrie, pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni a ieşit automobilul Dacia Duster cu numărul 500.000. Vehiculul are echiparea Laureate 4×4, de culoare gris olive, echipat cu motorul 1.5 dCi 110 CP şi va fi livrat unui client din Franţa, principala piaţă de export pentru acest model.

Modelul Duster a fost lansat în martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva. Raportul calitate/preţ/prestaţii i-a adus numeroase premii acordate de profesionişti ai domeniului auto. Dacia Duster a fost aleasă „Maşina Anului 2011” în România şi Croaţia, a obţinut trofeele „SUV-ul Anului 2011” în România, „Autobest 2011”, „Cel mai 4×4 al anului 2012” în Franţa, „Argus” (la categoria vehicule de familie) în Franţa şi titlul de „Campion la Valoarea Reziduală 2011” în Germania.

În decursul celor aproape patru ani de la lansare, 95% din producţia modelului a fost exportată, cu precădere în ţările Europei Occidentale. În prezent, Duster reprezintă în jur de 40% din producţia totală zilnică realizată la Uzinele Dacia, potrivit unui comunicat al companiei.

Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România, cărora le mulţumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili şi riguroşi pentru a ne menţine competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive şi apreciate de clienţii noştri, pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianţei Renault – Nissan – Mitsubishi”, a precizat Miguel Oliver-Boquera, directorul executiv al Uzinei Vehicule Dacia.