Gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltare a următorului model a început deja, a declarat, miercuri, la Geneva, directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata.

„Avem în planul Renault reînnoirea gamei Logan, Logan MCV şi Sandero”, a afirmat el. Pelata nu a exclus producţia unui model de clasă mică. Pelata a adăugat că noile modele vor avea un design exterior mai modern decât generaţiile anterioare şi vor fi concepute pentru industrializare în peste zece fabrici.

„În ceea ce priveşte furnizorii, aceştia vor primi cereri de ofertă pentru a livra piese către toate centrele de producţie, nu doar pentru cel din România. Operaţiunea trebuie gândită cât mai bine, pentru că Dacia începe să aibă concurenţi, precum Toyota, care va produce ceea ce putem numi un «antilogan», care va fi fabricat în India, China, Brazilia şi Rusia”, a spus el.

Pelata a adăugat că grupul mizează pe o creştere a mărcii în Europa de peste 50%. Dacia a lansat marţi SUV-ul Duster. Pe lângă acesta, Dacia produce şase modele de maşini, respectiv Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

SURSA: Mediafax