Dacia a anunțat că își va opri activitatea la uzina de la Mioveni timp de 7 zile, din cauza crizei semiconductorilor auto. Producția a mai fost oprită și în luna februarie timp de 5 zile. Această criză a semiconductorilor auto va duce la o producție mondială cu cel puțin un milion de mașini mai mică. De asemenea, criza a afectat și uzina Ford Craiova.

Dacia oprește producția de la Mioveni

Dacia va opri activitatea de la Uzina Vehicule în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie, iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în 1, 2, 16, 28 si 29 aprilie. Compania spune că penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocolește Grupul Renault. Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției.

Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a grupului Renault, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producției în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul în curs.

„Încă de la debutul acestei crize, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a limita cât mai mult posibil impactul. Am organizat o celulă de criză condusă de către direcțiile de Supply Chain și Achiziții, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementam toate acțiunile adecvate. Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activității din uzinele Grupului”, spun oficialii companiei.

Noul model Dacia Spring se cumpără masiv

Românii s-au îmbulzit să își comande modelul Dacia Spring. Ei par a fi foarte încântați de primul model electric lansat de producătorul tradițional autohton. La avalanșa de cereri a contribuit și prețul mic, pentru un astfel de tip de mașină, cu atât mai mult cu cât banii de la stat, oferiți prin programul Rabla, înjumătățesc prețul de fabrică, scrie jurnalistul Vitalie Cojocari pe internet

”Românii s-au “îmbulzit” astăzi online să facă precomenzi la prima Dacie electrică.  Au fost atât de mulți, că au blocat platforma gândită de producătorul de la Mioveni pentru această ocazie. La ora 14.00 a fost deschisă lista de precomenzi, iar în acel moment pe site erau deja vreo 6 mii de români. Platforma nu a rezistat și a picat, lucru anunțat de Dacia pe Facebook. Totuși, 1500 de norocoși au reușit să lanseze o precomandă în primele 4 ore.

Interesul mare, care a luat prin surprindere și producătorul, se explică prin preț. 18 000 de euro costă mașina electrică Dacia Spring. Cu banii de la stat, prin programul Rabla, prețul se înjumătățește. Amintesc că prima mașină electrică românească Dacia Spring, concepută în România și asamblată în China, va ajunge la clienți la toamnă, prin Septembrie.”, a scris Vitalie Cojocari sâmbătă, 20 martie, pe Facebook.